Θέατρο – εκδηλώσεις

Φωτογραφία θεάτρου. Ένα είδος με υψηλές απαιτήσεις. Ο φωτογράφος καλείται να αποτυπώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μία σειρά από συναισθήματα, σκηνικά, κοστούμια, ικανότητες ηθοποιίας, και θεατρικής σκηνοθεσίας. Ένας διόλου απλός στόχος, που πρέπει να αντιμετωπιστεί με την δέουσα σοβαρότητα.

Ο δικός μας τρόπος είναι να πάμε από προηγούμενη μέρα να παρακολουθήσουμε την παράσταση σε μία από τις γενικές πρόβες και να κρατήσουμε σημειώσεις. Η φωτογράφηση θα οριστεί για επόμενη μέρα, όπου σε συνεννόηση με τον σκηνοθέτη θα «παιχτούν» οι επιλεγμένες σκηνές.

Αυτές που βγάζουν το περισσότερο συναίσθημα, ενώ παράλληλα η σκηνή φωτίζεται ιδανικά για την ανάδειξη των κοστουμιών και των σκηνικών. Εάν χρειαστεί η σκηνή θα παιχτεί δύο και τρεις φορές ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Φωτογραφία μουσικοχορευτικών παραστάσεων. Ένας επίσης δύσκολος στόχος ο οποίος απαιτεί προετοιμασία από προηγούμενη μέρα. Ο φωτογράφος πρέπει εκ των προτέρων να γνωρίζει την παράσταση και την θέση των χορευτών επάνω στην σκηνή, ώστε να μπορέσει να βρίσκεται στην κατάλληλη θέση την κατάλληλη στιγμή.

Εκδηλώσεις. Μία απλή υπόθεση για οποιονδήποτε φωτογράφο με κάποια εμπειρία. Ο φωτογράφος καλείται να αποδώσει σωστά το κλίμα της εκδήλωσης αλλά και να αποτυπώσει ομιλητές και παριστάμενους.