Φωτογράφηση μόδας

Η φωτογράφηση μόδας είναι ο πιο λαμπερός τομέας στην δουλειά ενός φωτογράφου. Αντίθετα όμως από αυτό που πιστεύει ο κόσμος, μια φωτογράφηση μόδας δεν είναι τόσο εύκολη και ευχάριστη όσο μπορεί να δείχνει προς τα έξω.

Για να βγει ένα σωστό αποτέλεσμα, πρέπει να συνεργαστούν και να κοπιάσουν άνθρωποι από πολλές ειδικότητες για να μπορέσουν να βγάλουν ένα αποτέλεσμα που θα ικανοποιεί τον πελάτη. Παρότι η επιτυχία μιας φωτογράφησης μόδας συνήθως αποδίδεται στον φωτογράφο, τα εύσημα πηγαίνουν σε όλη την ομάδα, η οποία αποτελείται από μοντέλα, κομμωτές, μακιγιέρ, στυλίστες, φροντιστές, βοηθούς και φωτογράφο.

Ο σκοπός μίας φωτογράφησης μόδας είναι η ανάδειξη των ρούχων του κατασκευαστή και αυτό είναι κάτι που πρέπει η ομάδα να έχει στο νου της την ώρα της εργασίας. Ανάλογα με το ρούχο που φωτογραφίζεται σε κάθε λήψη, πρέπει να υπάρχει η αντίστοιχη έκφραση και στάση από το μοντέλο, το χτένισμα από τον κομμωτή, το μακιγιάζ, τα αξεσουάρ, τα παπούτσια, ο κατάλληλος τόπος και φωτισμός από τον φωτογράφο και βέβαια το ίδιο το ρούχο να ταιριάζει απόλυτα στο σώμα του μοντέλου.

Όσο πιο δεμένη είναι μια ομάδα τόσο καλύτερο θα βγει το αποτέλεσμα. Η δε γνωριμία του φωτογράφου με τα μοντέλα εκ των προτέρων δίνει πάντα καλύτερα αποτελέσματα λόγω της οικειότητας που είναι απαραίτητη.